EMERGENCY NUMBER +31 88 162 0000

Kantoorsimulator Soft Skills Lab bij STC

Studenten oefenen ‘werken bij Den Hartogh’

Het viel meerdere stagebedrijven op dat jongeren tegenwoordig moeite hebben met alledaagse sociale vaardigheden, soft skills, zoals telefoneren en het voeren van een sollicitatie- of zakelijk gesprek. Het Scheepvaart- en Transport College (STC) in Rotterdam besloot hier iets aan te doen en ging aan de slag met stagebedrijven zoals Den Hartogh om lesmateriaal te ontwikkelen op basis van de dagelijkse praktijk. 

Zo is het Soft Skills Lab ontstaan, een ‘werkomgevingssimulator’ bij de MBO-tak van het STC aan de Rotterdamse Waalhaven. Door een praktijklokaal in te richten als kantoortuin kunnen de studenten in een realistische omgeving oefenen: leren door te doen. Studenten werken in dit Den Hartogh Lab aan niet-vakgerichte vaardigheden zodat zij hun toekomstige beroep optimaal kunnen uitoefenen. Zo heeft de kantoortuin naast werkplekken ook een balie en spreekruimtes.

Bob Kloppenburg is Recruiter bij Den Hartogh. Hij vertelt: “Deelnemende bedrijven dragen een lesperiode van 4 weken zorg voor de inrichting van de kantoortuin in hun eigen bedrijfsstijl. Mijn collega’s Wouter, John, Nick, Salina, Melisa en ik zijn regelmatig aanwezig bij de trainingen voor rollenspellen of coaching. Ook geven we gastlessen of worden realistische bedrijfscases besproken. Tijdens deze lessen maken studenten opdrachten die betrekking hebben tot verschillende afdelingen binnen Den Hartogh.

In de eerste week van december hebben onze Field Supervisors onze demotank laten zien aan de studenten. Dit was ontzettend leuk omdat de studenten ook binnenin de demotank konden kijken. Daarna was de afdeling Customer Service aan de beurt, de week erop de afdeling Planning en tot slot de afdeling HR. Het is leuk om de gemotiveerde studenten inzicht te geven in onze rol in de logistieke sector. Wij helpen studenten graag bij hun professionele ontwikkeling en het creëren van interesse voor werken in de logistiek. Zij doen praktijkervaring op en wij stomen potentiële nieuwe collega’s klaar om hun loopbaan te starten bij een logistieke dienstverlener zoals Den Hartogh. Win-win.”

 

 

Carrièremogelijkheden
Binnen Royal Den Hartogh Logistics, het Nederlandse familiebedrijf sinds 1920, zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Alles draait om inzet en motivatie, je begint onderaan maar uiteindelijk kan je van truckwasser, logistiek administratief medewerker doorgroeien naar rollen als coördinator, projectmanager of zoveel meer. Zie bijgaand een video impressie van Wouter die onderaan de ladder is begonnen en zichzelf heeft opgewerkt tot Field Supervisor / Projectmanager.

Contact
Wil jij meer weten over de carrièremogelijkheden binnen Den Hartogh, kijk dan op denhartogh.com/careers of neem contact op met Bob, onze recruiter, via BKloppenburg@denhartogh.com of bel 06 - 11 44 15 12.